Burn out test

Het is niet zo eenvoudig om te bepalen of iemand een Burn out heeft of gewoon oververmoeid is of gestresseerd. Ook het verschil tussen een Burn out en een depressie is niet altijd even eenvoudig vast te stellen. Bovendien roepen mensen nogal snel dat ze gedeprimeerd zijn of burned out wanneer ze eigenlijk gewoon geen zin hebben om te gaan werken of een nacht slaap nodig hebben. Om te bepalen of het om een echte burn out gaat, bestaan er enkele testen of vragenlijsten die meten in welke mate iemand aan de kenmerken van een burn out voldoet. Deze testen kunnen bij een psycholoog afgenomen worden, maar ook online kan je meerdere testen vinden. Vanzelfsprekend geven de online testen geen officiële diagnose, maar ze geven wel een eerste indicatie.

Waar vind ik een burn out test

Burn out testen kan je vinden op tal van websites. Een eenvoudige zoekopdracht geeft je in één klap een enorm overzicht. Natuurlijk zijn niet alle testen even betrouwbaar en geven ze slecht een indicatie, maar ze zijn een goed startpunt. Wanneer een online test aangeeft dat je misschien effectief een burn out hebt, kan je dit verder laten onderzoeken door een psycholoog of psychotherapeut. De testen waarmee zij werken bestaan ook uit een reeks vragen, maar zijn meestal iets uitgebreider. Bovendien ben je hier ook zeker van een correcte interpretatie van de testen.

Wanneer een burn out test doen

Een burn out test doe je wanneer je denkt een burn out te hebben of dreigen te krijgen. Het meest ideale is dat je de test zou doen voor je de burn out hebt. Indien de test aangeeft dat je in de richting van een burn out gaat, kan je dan proactief actie ondernemen. Op die manier kan een burn out eventueel vermeden worden. Wanneer uit de test blijkt dat je een burn out hebt, zoek je best zo snel mogelijk professionele hulp. Op eigen houtje uit een burn out geraken is niet eenvoudig en zal je ontzettend veel tijd kosten. Bovendien loop je kans er enkel dieper in weg te zakken doordat je gaat focussen op wat verkeerd gaat en niet op hoe je dat kan omkeren.

Burn out test
4 (80%) 2 Stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *